Shaun Dean nieuwe CEO Hansen Industrial Transmissions (HIT)


28 mei 2015 - Hansen Industrial Transmissions N.V. ontwerper, fabrikant en leverancier van tandwielkasten uit Edegem, Antwerpen - en deel van de Sumitomo Heavy Industries Ltd Power Transmission & Controls Groep - maakt deze week bekend dat in onderling overleg met het hoofdkantoor in Japan besloten werd de samenwerking met Opervision bvba, vertegenwoordigd door Eric Vuurstaek, stop te zetten. De heer Shaun Dean werd met onmiddellijke ingang benoemd tot nieuwe CEO van HIT en vervangt als dusdanig Eric Vuurstaek die het bedrijf verlaten heeft.

Shaun Dean blijft tevens CEO van HIT's "zuster"-bedrijf Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany GmbH (motorreductoren) met hoofdhuis in Duitsland. De nieuwe CEO beschikt over een rijke ervaring opgedaan gedurende zijn carrière als topmanager binnen de Sumitomo Heavy Industries groep en is een expert in het combineren van de Japanse en Europese manier van zaken doen en op het vlak van cultuur.

Dhr. Dean (49), geboren in Engeland, woont inmiddels in Antwerpen en verklaarde: "Ik ben verheugd om HIT verder te begeleiden bij de voortgaande integratie in de Sumitomo-organisatie en ik kijk erg uit naar de samenwerking met de mensen van dit bedrijf. We zullen nauwer moeten samenwerken met de andere bedrijven binnen de groep en gebruik maken van de synergieën om ons productaanbod te optimaliseren en zowel de technische als economische uitdagingen binnen de EMEA markt aan te gaan en onze positie binnen deze markt te verstevigen. De globale strategieën worden afgestemd in het Japanse hoofdkwartier en we werken aan een volgende reeks van productinnovaties. De Europese markt speelt tevens een grote rol in de globale strategie. Onze klanten zijn actief in diverse industrieën en bieden ons belangrijke informatie die we moeten implementeren in onze productontwikkeling en service-activiteiten."

Contact:
Lena De Wachter, Communications Officer
info@hansenindustrialgearboxes.com